Loonsverhoging In Nieuwe Cao Bouw- En Infrasector

 

Bekijk hier de CAO Bouw & Infra 2021/2022

 

De werknemers- en werkgeversorganisaties in de bouw- en infrasector hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao. De lonen gaan structureel met 5,35 % omhoog. Daarnaast gaan bedrijven en de vakbeweging zich gezamenlijk inzetten om nieuwe werknemers aan te trekken. Ook zullen er extra maatregelen worden getroffen om de veiligheid op de bouwplaats te verhogen. De nieuwe cao geldt tot 31 december 2019. (Bekijk hier de belangrijkste punten voor de cao 2020)

Investering in de bouw- en infrasector

Door de rampzalige afgelopen jaren voor de werkgelegenheid in de bouw, hebben echter veel vakkrachten de sector verlaten. Het onderhandelingsresultaat past daarom goed in deze tijd, waarbij er vooral wordt geïnvesteerd in mensen. De cao-afspraken weerspiegelen de gezamenlijke wil om de sector nog aantrekkelijker te maken voor jongeren, zij-instromers en mensen die de bouw- en infra eerder hebben verlaten.

Op het gebied van veiligheid zijn er afspraken gemaakt over een ‘bouwspraak’ bestaande uit algemene woorden en pictogrammen voor op de op de bouwplaats.

Daarnaast is tijdens de onderhandelingen door cao-partijen vastgesteld dat tijdens de looptijd van de cao, de herkenbaarheid voor deelsectoren en beroepsgroepen wordt vergroot.

Ook wordt het al lopende traject afgerond om de leesbaarheid van de cao-teksten te verbeteren.

 

De afspraken

De structurele loonsverhoging van 5,35 % wordt bereikt door een verhoging met 2,35% op 1 augustus 2018 en 3% per 1 juli 2019.

Het onderhandelingsresultaat wordt op 18 april voorgelegd aan het Bestuur van Bouwend Nederland. Als het Bestuur akkoord gaat met het onderhandelingsresultaat, dan zal de tekst ervan worden verwerkt in de definitieve cao.

Aan de slag in de bouw of infra?

Bij Fervent zijn we vrijwel doorlopend op zoek naar mensen die aan de slag willen in de bouw- of infrasector. Ben jij op zoek naar werk of toe aan een nieuwe uitdaging? Bekijk dan hier al onze vacatures, of neem telefonisch contact met ons op via 0594-581324 of mail naar info@fervent.nl.


Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niet langer de laatste vorderingen van de cao onderhandelingen! Of volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn.

×

Selecteer hier de afdeling met wie u contact wilt hebben.

×