FERVENT verhalen

‘Van Kust- en Zeemanagement tot een baan als datamedewerker’

Het is 29 oktober 2020 als Bjorn in dienst komt via FERVENT. Nu, anderhalf jaar later, beschikt hij over een vast contract als datamedewerker. Hoe hij dat gedaan heeft, lees je in het onderstaande interview.

 

Kennismaken

Ongeveer anderhalf jaar geleden krijgt Bjorn te horen van zijn jobcoach dat er een voorlichtingsbijeenkomst zal plaatsvinden bij de Gemeente Groningen over het beroep landmeten. Nadat de voorlichtingsbijeenkomst is afgerond heeft hij een gesprek met Sjoerd van FERVENT. In dit gesprek komt al vrij snel naar voren dat een functie als Data medewerker beter bij Bjorn past. In deze functie werk je niet in het veld maar ben je bezig met het verwerken en beheren van data. Dat is een mooie stap voor Bjorn. Na dit overleg heeft hij al snel een gesprek bij een gerenommeerd ingenieursbureau. Hij krijgt vervolgens het aanbod om via FERVENT als datamedewerker bij dit leerbedrijf te starten.
Bjorn zag deze baan als een goede kans voor nu en de toekomst. Hij is iemand met oog voor detail en is perfectionistisch. Dit zijn erg goede eigenschappen voor dit werk. Bjorn haalt veel voldoening uit het werk. ‘’Ik vind het mooi dat ik indirect iets kan bijdragen aan een schoner milieu’’, aldus Bjorn. Doordat je met dit werk alle kanten op kan ziet hij dit als een mooie eerste stap om naast het werk te kunnen blijven leren en door te groeien.

 

Werken en leren

Bjorn is nu ongeveer 1,5 jaar werkzaam geweest via FERVENT als opleidingsbedrijf en is per 1 januari in vaste dienst gekomen bij het leerbedrijf MUG Ingenieursbureau. Inmiddels heeft Bjorn vier modules gevolgd via FERVENT, wat goed te combineren is met werk. Het kan namelijk deels onder werktijd gevolgd worden. Op dit moment heeft Bjorn o.a. de modules GIS, BAG, BGT en AutoCad met succes afgerond. Zo staan er nog een aantal modules gepland welke Bjorn zal volgen om verder door groeien.

 

Vast contract

Momenteel bestaan zijn werkzaamheden vooral uit bodem rapporten invoeren voor de gemeenten. Bijvoorbeeld als iemand een verbouwing bij zijn huis moet doen. Daarvoor is een schone grond nodig, anders kan er door de gemeente geen vergunning worden afgegeven. Hiervan worden rapporten opgemaakt. Deze rapporten moeten worden ingevoerd in een databank. Met hulp van deze databank kan de gemeente precies zien wat de status is van de grond op bepaalde locaties. Bjorn werkt zowel thuis als op kantoor. Hij heeft het aantal uren stapsgewijs opgebouwd. ‘’Het allerleukste vind ik dat ik een vast contract heb en gegroeid ben’’. Aldus Bjorn.

 

Bjorn is blij dat hij destijds in contact is gekomen met FERVENT. Dit gaf hem een mooie kans om zijn talenten te ontwikkelen via een passend ontwikkeltraject. Wij zijn erg trots op de mooie stappen die Bjorn heeft gezet en wensen hem veel succes in zijn verdere loopbaan!

 

Ook interesse in een werk- en leertraject bij FERVENT?

Lees meer over ons Traineeship Medewerker Geo, Data & Design

×

Selecteer hier de afdeling met wie u contact wilt hebben.

×