Tegemoetkoming studiekosten

Wil jij verder groeien met een opleiding, training of cursus? Ben je toe aan een carrière switch? Of wil je doorgroeien in je huidige werk?

In veel gevallen wordt jouw opleiding of cursus voor een groot deel of zelfs volledig vergoed. Zo is er bijvoorbeeld het STAP-BUDGET dat per 1 maart 2022 door de overheid beschikbaar is gesteld om te besteden als opleidingsbudget. Verder zijn er verschillende subsidie mogelijkheden en bestaat het Leven Lang Leren krediet. Wij denken graag met je mee wat voor jou de beste optie is.

 

STAP-BUDGET

Per 1 maart 2022 kan iedere werkende of werkzoekende vanaf 18 jaar en ouder gebruik maken van het STAP-BUDGET. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Met deze regeling mag je per jaar voor één opleiding, cursus of training €1.000 STAP-BUDGET aanvragen. Tot 1 januari 2022 waren studiekosten aftrekbaar bij de aangifte inkomensbelasting. Het STAP-BUDGET vervangt de fiscale aftrek studiekosten. Op deze manier is het mogelijk zelf een keus te kunnen maken in het volgen van een bijvoorbeeld een opleiding, cursus of training.

 

Subsidies

Naast het STAP-BUDGET zijn er nog andere mogelijkheden om voordeliger óf kosteloos te studeren. Dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals de opleiding en op welke manier je deze gaat volgen. Zo kun je een Traineeship volgen waarbij FERVENT jouw opleidingskosten betaald maar ook BBL behoort tot de mogelijkheden. Uiteraard kun je ook kiezen voor een korte cursus of training. Daarnaast is de startsituatie ook van belang: ga je een opleiding volgen naast je werk of volg je een opleiding vanuit een niet-werkende positie.

 

STAP-ontwikkeladvies

Per 1 april 2022 is het STAP-ontwikkeladvies beschikbaar. Het STAP-ontwikkeladvies is inzetbaar voor persoonlijk advies op het gebied van loopbaanontwikkeling. Een maatwerk traject waarmee in kaart wordt gebracht waar je talenten en kansen liggen. Op deze manier zorg je ervoor dat je het traject kiest dat het best bij jou past! Het STAP-ontwikkeladvies is mogelijk indien je maximaal op mbo 2 niveau bent opgeleid en ouder dan 18 jaar bent.

Wil je weten wat voor jou de mogelijkheden zijn?

 

We beantwoorden graag al jouw vragen!

×

Selecteer hier de afdeling met wie u contact wilt hebben.

×