Vakexpert Geo, data & design

Opleiding Vakexpert Geo, data & design (BBL)

Vanaf september 2022 wordt de 3-jarige BBL opleiding Vakexpert Geo, data & design van Zone.college aangeboden op onze opleidingslocatie in Leek. Door met Zone.college samen te werken kunnen we leerwerktrajecten aanbieden waarmee je een erkend mbo-diploma kunt behalen. Na een intakegesprek kijken we welk leerbedrijf het beste bij je past. Wil je tijdens je opleidingstraject kennismaken met meerdere bedrijven, dan is dat ook een mogelijkheid.

 

Waarom deze opleiding?

Er is in op de arbeidsmarkt veel vraag naar geo-specialisten op dit gebied, en dan met name op mbo-niveau. De BBL opleiding Vakexpert Geo, data & design is dan ook ontwikkeld in samenwerking met het bedrijfsleven waardoor de opleiding goed aansluit op de praktijk. Na het behalen van het diploma hebben de studenten hebben een goed kans op een vaste baan.

 

Wat houdt de opleiding in?

In deze opleiding draait alles om geo-informatie, oftewel informatie die specifiek is voor een bepaalde plek op aarde. Studenten leren:
• het verzamelen van geo-informatie, met traditionele landmeetmethodes maar steeds vaker ook met drones en andere nieuwe technologie;
• de verzamelde ruwe geo-data zodanig te verwerken dat er nuttige informatie aan kan worden ontleend;
• het aantrekkelijk en overtuigend presenteren van de geo-informatie, bijvoorbeeld in de vorm van infographics of door het gebruik van 3D.

 

Hoe zit de opleiding in elkaar?

Het gaat hier om een zeer praktijkgerichte mbo-opleiding op niveau 4. De opleiding neemt 3 jaar in beslag en is te volgen via een werk/leer traject (BBL). Het eerste jaar bestaat uit 4 projecten. Daarnaast staan er gastlessen en workshops vanuit het bedrijfsleven op de planning. Na het behalen van het diploma van deze opleiding heb je de mogelijkheid tot een vervolgstudie op hbo-niveau.

 

Voor wie is de opleiding interessant?

De nieuwe opleiding is vooral interessant voor mensen die het prettig vinden om een groot deel van de dag in de buitenlucht te werken, en met een flinke mate van vrijheid en zelfstandigheid. Essentiële eigenschappen zijn interesse in techniek, ruimtelijk inzicht, nauwkeurigheid en creativiteit. Daarnaast zijn communicatieve vaardigheden van belang: want tijdens het werk in het veld worden de specialisten op dit gebied regelmatig aangesproken door geïnteresseerde voorbijgangers en omwonenden.

 

Aanmeldprocedure

Om je aan te melden voor de BBL opleiding Vakexpert Geo, data en design kun je gebruik maken van het aanmeldformulier links op deze pagina. Zodra wij deze hebben ontvangen nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Voor vragen of meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.

Contact opnemen

 


Cursusdata

Datum
Regio
Groningen
×

Selecteer hier de afdeling met wie u contact wilt hebben.

×