Klassikale GIS en Geo-informatie cursussen.

Bent u geïnteresseerd in het begrijpen van de onderliggende theorie van Geografische Informatiesystemen (GIS)? Of wilt u leren hoe u zelfstandig GIS-analyses kunt uitvoeren? Bij Fervent bieden we een uitgebreid scala aan colleges en praktische cursuss

PIX4D Basis

PIX4D is een toonaangevend fotogrammetrie softwarepakket waarmee u luchtfoto’s kunt omzetten in nauwkeurige 2D-kaarten en 3D-modellen. In deze cursus leert u hoe u de software kunt gebruiken voor het verwerken en analyseren van dronebeelden.

 

Meer Informatie

QGIS & QFIELD Basis

QGIS is een krachtig open-source Geografisch Informatie Systeem (GIS). Samen met QField, de mobiele versie van QGIS, kunt u GIS-projecten in het veld meenemen en bewerken. Deze cursus biedt een uitgebreide introductie tot beide tools.

 

Meer Informatie

STATISCH SCANNEN BASIS

Ontdek de wereld van statisch scannen en leer hoe u nauwkeurige 3D-modellen kunt maken van complexe omgevingen. Deze cursus behandelt de basisprincipes van het gebruik van statische laserscanners voor het vastleggen en analyseren van gedetailleerde ruimtelijke gegevens.

 

Meer Informatie

 

ArcGIS Pro Editing

Binnen ArcGIS zijn er veel mogelijkheden om uw GIS data te creëren, en aan te passen qua vorm en inhoud. Dit gebeurt op basis van template editing. In deze cursus leert u de basis functionaliteit voor het muteren in ArcGIS Pro.

 

Meer Informatie

ArcGIS Online Basis

Met ArcGIS online kun je interactieve kaarten en applicaties maken die altijd en overal benaderbaar zijn, zowel op de laptop als bijvoorbeeld op een telefoon of tablet. Wil je leren hoe je een kaart kunt maken waarin je de…

 

Meer Informatie

ArcGIS Pro Geodatabases

ArcGIS kent meerdere types geodatabases om GIS data te bevatten. Hoe zijn deze gestructureerd? En hoe richt u een geodatabase in? In deze cursus leert u hoe een geodatabase op te zetten en de verschillende functionaliteit…

 

Meer Informatie

 

Ben je op zoek naar een unieke leerervaring die volledig is afgestemd op jou? Onze op maat gemaakte cursussen zijn ontworpen om aan jouw specifieke behoeften en doelen te voldoen. Wacht niet langer, neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we samen de perfecte cursus voor jou kunnen creëren!

 
 
 

 

 

QGIS Kaartopmaak

De module behandelt de verschillende opmaaktypes en leert u waar en hoe u deze het beste kunt inzetten. U krijgt een diepgaand begrip van het gradueel opmaaktype, en ontdekt diverse opties voor symbologie en labels om lagen professioneel vorm te geven.

 

Meer Informatie

GIS & Internet

Deze module behandelt stap voor stap hoe u uw gegevens kunt omzetten in een webservice, zodat deze toegankelijk worden voor het internet en voor gebruik in verschillende applicaties. Met de combinatie van GeoServer en QGIS ontdekt u de mogelijkheden om uw kaartlagen…

 

Meer Informatie

ArcGIS Pro Kaartopmaak

QGIS Kaartopmaak Deze cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil halen uit het opmaken van lagen en kaarten (lay-out) in QGIS, met de bijbehorende cartografisch verantwoorde keuzes. U leert hoe u lagen individueel en in samenhang kunt vormgeven (symbologie,…

 

Meer Informatie

 

Datakwaliteit en metadata

GIS data kan allerlei informatiebehoeftes voorzien. Maar wat is de kwaliteit van de data? En betekent een analyse of kaart dan eigenlijk wel wat ervan verwacht wordt? In deze cursus leert u kritisch de kwaliteit van GIS data te bekijken.

 

Meer Informatie

QGIS Analyses

QGIS Analyses QGIS is de bekendste open source GIS-software die er is. Net zoals elk GIS heeft QGIS ook de tools om prachtige analyses uit te kunnen voeren. Tijdens het volgen van de cursus gaat u leren hoe u een…

 

Meer Informatie

Databases – SQL Basis

De beste manier om uw data op te slaan is binnen een relationele database. Maar uit welke componenten bestaat deze, en hoe bevraagt u de data erin? In deze cursus leert u over relationele databases met PostgreSQL.

 

Meer Informatie

 

Databases – PostGIS Basis

PostGIS maakt het mogelijk geografische objecten op te slaan in een relationele database, en er zo een ruimtelijke database van te maken. In deze cursus leert u een database op te zetten, te bevragen en te vullen met geodata.

 

Meer Informatie

Beheer Openbare Ruimte

Tijdens de eendaagse opleiding Beheer Openbare Ruimte krijg je inzicht in de wereld van het beheren van de openbare ruimte. Het werken met objectinformatie en het voorkomen van informatieverlies zijn centrale thema’s.

 

Meer Informatie

QGIS Muteren

QGIS Muteren Met QGIS kunt u uw geodata op veel manieren maken en wijzigen, zowel inhoudelijk (attributen) als geometrisch. QGIS is daarbij sterk gericht op datakwaliteit. U leert diverse manieren om attributen…

 

Meer Informatie

 

QGIS Basis

Ook voor een Geografisch Informatie Systeem zijn er (gratis) Open Source toepassingen zoals bijvoorbeeld het veelgebruikte QGIS. Ga aan de slag met dit veelzijdige GIS programma.

 

Meer Informatie

ArcGIS Pro Basis

ArcGIS Pro is de volgende generatie GIS waarmee veel gebruikers te maken gaan krijgen. U krijgt met deze cursus een goede basis om de applicatie in de praktijk te kunnen gebruiken.

 

Meer Informatie

Introductie op geo-informatie

Introductie op geo-informatie Voordat u kunt beginnen aan het werken met GIS en geo-informatie moet er eerst duidelijk worden wat een GIS precies is.

 

Meer Informatie

×

Selecteer hier de afdeling met wie u contact wilt hebben.

×