Samenwerking tussen Antea Group en Fervent werkt!

Werkloos werkzoekenden een stap dichterbij de arbeidsmarkt dankzij Antea Group en Fervent

 

Antea Group en Fervent hebben de samenwerking gezocht voor het inzetten en opleiden van kandidaten binnen de SROI (Social Return on Investment) regeling. Doel van de samenwerking is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden en te begeleiden naar werk in de infrastructuur.

Het lijkt allemaal gemakkelijk: tijdens het uitvoeren van een overheidsopdracht een paar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk zetten. Binnen no time krijgt je twee perfecte kandidaten, ze gaan zelfstandig aan het werk en je hebt er geen omkijken meer naar. Nee, in de praktijk werkt het anders. Geschikte mensen zijn schaars. Je hebt vaak niet met ‘gewone’ schoolverlaters te maken, maar met mensen met een rugzakje. Zij hebben extra aandacht nodig. Om de sociale inzet tot een succes te maken, moeten opdrachtnemers veel tijd en ruimte maken voor begeleiding. Die tijd ontbreekt vaak.

Zo ook bij Antea Group te Heerenveen. Antea Group voert meerdere opdrachten uit voor de gemeente Smallingerland, waar SROI aan verbonden is. Het bedrijf zocht naar een oplossing voor het probleem en schakelde Fervent in. “Wij hebben een op maat gericht SROI-plan geschreven voor Antea Group. Het plan werkt voor alle mensen die direct betrokken zijn in ieders voordeel”, aldus Sjoerd van der Wiel, directeur Fervent.

“Fervent selecteert voor ons de kandidaten, zorgt voor de nodige opleidingen en de administratieve romplomp. Dankzij Fervent kunnen wij ons volledig richten op dat waar wij goed in zijn: het begeleiden van de SROI-medewerkers in de praktijk”, zegt Sander van Trigt, projectleider bij Antea Group. Volgens hem is van alle betrokken partijen inzet en motivatie nodig om zowel de eigen medewerkers als de SROI-medewerkers te motiveren. “Alleen zo kun je samen een project tot een goed einde brengen. Deze motivatie is volgens mij de sleutel tot succes voor een duurzame inzet van SROI.”

Peter Nijdam staat symbool voor de samenwerking tussen beide partijen. Peter zat in een SROI-traject welke door de Antea Group werd uitgevoerd. Vanwege lichamelijke klachten kon hij korte tijd niet aan het werk. In die tijd heeft hij een verkort opleidingstraject gevolgd bij Fervent. Na het afronden van de opleiding is Peter weer aan het werk gegaan bij de Antea Group. De kosten van de opleiding heeft de Antea Group betaald in het kader van de SROI-verplichting.

Dankzij de unieke samenwerking tussen de Antea Group, Fervent en de gemeente Smallingerland krijgen werkloos werkzoekenden de kans om aan het werk te gaan in de infrastructuur.


Meer weten over SROI? Klik dan hier.

×

Selecteer hier de afdeling met wie u contact wilt hebben.

×