Bijeenkomst ‘All you can (M)eet’ groot succes!

Op woensdag 2 mei vond in het Van der Valk Hotel Groningen – Hoogkerk een ‘All you can (M)eet’ bijeenkomst plaats. Initiatiefnemers zijn de Provinciale Vereniging Bouwbedrijven Groningen en Drenthe en de stichting SFABB. Zowel de  vereniging als de stichting hebben geconstateerd dat door bouwbedrijven innovatiever en efficiënter gewerkt kan worden bij diverse projecten door (digitaliserings)mogelijkheden rond meten en maatvoering beter te benutten.

Fervent, gevestigd in Leek, specialist in het leveren van maatwerk opleidingstrajecten in de Bouw & Infra is gezamenlijk met MUG Ingenieursbureau, gevestigd in Leek, specialist in (digitaal) meten en maatvoeren, door de vereniging PB en de stichting SFABB geselecteerd om de bouwbedrijven uit de beide provincies te begeleiden in een traject om digitaal meten en maatvoeren beter toe te passen.

Presentatie van de technieken in meten en maatvoeren

Start van dit traject was de ‘All you can (M)eet’ bijeenkomst op 2 mei. Door de specialisten van Fervent, Sjoerd van der Wiel, Directeur, en van MUG Ingenieursbureau, Geert Medendorp, Manager Geo-ICT & Geo-Info, Chris Hopman, Specialist Maatvoering en Hans Hainje, Afdelingshoofd Geo-ICT & Geo-Info, zijn de 30 aanwezigen meegenomen in de actuele mogelijkheden in meten en maatvoeren. Niet alleen de dagelijkse praktijk kwam aan bod, ook werden de randvoorwaarden besproken om deze nieuwe technieken te introduceren in de dagelijkse werkzaamheden bij bouwbedrijven.

Op een interactieve manier is veel kennis gedeeld waarbij het opvallend was dat er grote belangstelling onder de aanwezigen was voor statische 3D-laserscanning. Aan het einde van de presentatie volgde een leuke discussie en de reacties van de aanwezige bouwbedrijven na afloop waren erg positief.

‘Training on the job’ – benutten meetmogelijkheden in de praktijk

Met deze introductie in de mogelijkheden tijdens de ‘All you can (M)eet’ bijeenkomst is door de  Provinciale Vereniging Bouwbedrijven Groningen en Drenthe en de stichting SFABB een uniek traject gestart dat vervolg zal krijgen in een ‘training on the job’ waar de aanwezige bouwbedrijven graag gebruik van willen maken. Deze ‘training on the job’ zal gegeven worden door Fervent en MUG Ingenieursbureau zodat de verschillende bouwbedrijven de meetmogelijkheden in de dagelijkse praktijk kunnen gaan benutten.

Samenwerking Fervent BV en MUG

Wilt u als bouwbedrijf ook weten waar u staat op het gebied van maatvoering?

Gezamenlijk met u kan gekeken worden waar u nu staat op het gebied van maatvoering en kan in kaart worden gebracht waar u naar toe wilt op het gebied van innovatie. Door zelf te meten kan namelijk niet alleen efficiënter gewerkt worden, dit kan ook besparingen opleveren. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Sjoerd van der Wiel van Fervent te Leek. Contactgegevens: tel.nr.: 0594-58 13 24 | email: svdwiel@fervent.nl

×

Selecteer hier de afdeling met wie u contact wilt hebben.

×